Varför jag arbetar med Mind Recovery

Jag är stolt över att få arbeta med ett verktyg som ger så mycket mer än något av alla de coachning-verktyg jag har i verktygslådan. Med alla verktygen jag lärde mig av Anthony Robbins redan 1989, och genom Neuro Linguistic Programming (NLP) under årens lopp, har jag haft förmånen att coacha individer framgångsrikt inom topp-idrott, kultur, näringsliv och privat.

Mind recovery har gett mig möjligheten att hjälpa de som inte bara vill ta bort symptom, det som coachningen kan göra, utan själva orsaken till varför de kan behöva coachning.

Våra kroppar har en inneboende läkningsförmåga. Kroppen vill läka sig själv vid skada, vill komma i balans när vi mår dåligt.

Det är inte bara efter fysiska skador som kroppen vill läka sig, utan även efter emotionella törnar vi kan få.

Som barn får vi alla våra emotionella törnar, en del så starka att de påverkar oss resten av livet. De kan orsaka rädslor och fobier, och även ge upphov till fysiska men, som migrän och annat. Dessa åkommor kan dyka upp när man minst anar det, långt senare i livet.

Så länge som den emotionella obalansen finns ouppklarad i systemet så kan inte kroppen återskapa balans tillräckligt effektivt, vilket gör att man kan må dåligt helt i onödan.

Mind recovery systems erbjuder en teorimodell som förklarar hur sinnet, känslorna och kroppen påverkar varandra å ena sidan, och även ett antal tekniker för att återställa balansen i kroppen, och därmed göra det möjligt för kroppens egna självläkningssystem att börja fungera naturligt av egen kraft.

Som Mind recovery-terapeut hjälper jag till att hitta minnen och känslor hos klienten där det finns en eller annan obalans, otrygghet, för att sedan på olika sätt minska otryggheten i de minnena. Sedan sköter kroppens egen självläkningsmekanism spontant själva läkningen.

Efter det behöver man ingen coachning.

Personer med oro, rädslor, ilska, ångest, fobier och effekterna av traumatiska upplevelser av olika slag har fått hjälp genom åren, liksom personer med sömnproblem, nervositet, stress och allergier. Även personer med vissa fysiska symptom har fått både hjälp och lindring.

Jag har, tillsammans med min kollega Christer Karlsson som är grundare till Mind Recovery, utbildat ett antal Mind Recovery-terapeuter. Skulle du vara intresserad av att veta mer så skicka ett mejl till kristina@mindrecovery.se 

Tomas Enhager